ÅR 1 & 2: EN UDDANNELSE I AT VÆRE DIG

Barndom og opvækst præger os på godt og ondt. Vi tager værdier, handlemønstre og opfattelser af verden med os op gennem livet. Nogle gør os godt, andre ikke.

Kend dig selv

Allerede Platon mente, at den, der ikke kender sig selv til bunds lever et u-udforsket liv og derfor ikke kan hjælpe, støtte og udvikle andre

Derfor beskæftiger de to første år på uddannelsen sig indgående med dig og hvem du er. Nogle ville kalde det ‘selvudvikling’ – men det er langt mere end dét.

Sammen med forståelse for og indsigt i dig selv får du også trænet og indlært kompetencer, som du kan bruge i dit private og professionelle liv.

Du lærer at

 • udtrykke dig klart og tydeligt.
 • imødegå konfliktstof uden at lade følelser overtage.
 • stå ved dig selv, som den, du ér.
 • sortere andres mening fra, når den egentlig ikke betyder noget for dig – og tage kærlig feedback til dig fra dem, der vil dig det godt.
 • mærke dig selv, dine behov og at bede om hjælp (og tage imod den)
 • tage ansvar for de valg, du altid har.

Et udviklingsforløb, der kan bruges praktisk og til videre uddannelse

De to første år kan betragtes som et selvstændig udviklingsløb – og giver samtidig adgang til de næste to år på overbygningen, som udgør den egentlig psykoterapeutuddannelse.

Udsagn fra studerende: "Mine omgivelser er blevet meget nemmere at omgås" - R.R. 2.år (afd.leder) "Jeg er blevet SÅ god til at sige til og fra" - L.N., 3. år (sygeplejerske) "Øv, at jeg ikke gjorde det her for 15 år siden!" - A.H., 1.år (pædagog) "Jeg har altid været nervøs i sociale sammenhænge. Det er slut." - M.T., 2. år (HR-chef) "Jeg har aflært nogle meget destruktive mønstre." - B.L., 2. år (grafiker) "Det er blevet meget nemmere at forhandle løn :)" - G.P., 2. år (supportmedarbejder) "Jeg er ikke genert mere. Eller bange for andres mening." - K.B., 2. år (lærer)

.

Progressionen i
den 4-årige
terapeutuddannelse

Trappen

SÅDAN BLIVER DU PSYKOTERAPEUT:

 1. To års basisuddannelse (Gestaltpraktiker), der afsluttes med en prøve.  Ovenpå denne basis kan du læse videre til psykoterapeut – eller du kan vælge en coach- eller organisationskonsulentuddannelse
  og
 2. To års overbygning (pkt. A nedenfor)
 3. Hvorfor er
  gestaltkompetencer vigtige
  i det professionelle liv?

Se også:

Se flere detaljer i studiehåndbogen.

OVERBYGNINGSMULIGHEDER

A. Psykoterapeutstudiet

To års studier, der afsluttes med teoretisk og klinisk afgangseksamen. Derefter kan du kalde dig eksamineret psykoterapeut, blive fuldgyldigt medlem af Dansk Psykoterapeutforening og begynde at praktisere.

B. Coach / Gestaltkonsulent:

6-8 mdr. Efter basisuddannelsen kan du læse til Gestaltcoach /gestaltkonsulent. Det tager 6-8 måneder.

EFTERUDDANNELSE

Diplomering: 6-8 mdr.

Adgangskrav: Bestået eksamen som psykoterapeut eller gestaltcoach – også fra andre institutter. Diplomeringen er et specialeår, som består af både gruppeundervisning og en bacheloropgave.

 • Hvis du er eksamineret terapeut, bliver du exam. dipl. gestaltterapeut.
 • Er du coach, kan du blive exam. dipl. gestaltcoach.

Master Class: 6-8 mdr.

(Kun for terapeutuddannede)

På en Master Class uddannelse får du træning og supervision af nogle af branchens bedste og mest erfarne terapeuter. Vi praktiserer terapi på et højt plan og diskuterer teori, metode og filosofien bag.

Slide 1

Slide 2

Toggle 1

Toggle 2

© Copyright 2014 - Nordisk Gestalt Institut ApS